Font Size

Cpanel

Догађаји (50)


У сарадњи са Спортским савезом особа са инвалидитетом Београда, корисници услуге Становање уз подршку за особе са инвалидитетом учествовали су на часу школе риболова на језеру у Барајеву. Чланови Енерго тима-клуба спортских риболоваца, Ненад Костадиновић (шеф тима и тренер Државне репрезентације у Феедер риболову) и Александар Голубов дали су све од себе да наше другаре науче новој вештини. Да су је успешно и савладали говори чињеница да је свако упецао по неколико риба. Као прави спортски риболовци, целокупан улов пустили су на слободу.

17. 05. 2017. Г. у просторијама АПИ Србије одржан је Радни састанак са представницима пружаоца услуга „Становање уз подршку“ поводом измена и допуна Правилника о ближим условима и стандардима за пружање услуга социјалне заштите. Предлози измена и допуна до којих смо дискусијом дошли биће по захтеву достављени Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Састанку су, поред АПИ Србије, присуствовали представници Установе Гвозден Јованчићевић из Великог Поповца, Људи у невољи из Чешке, Каритаса из Шапца, ШОСО Милан Петровић из Новог Сада и УГ Плава птица из Куле.

Журка код Раде

петак, 01 август 2014 23:51

На позив Раде Божиновске из удружења МНРО (31.07.2014), наши другари су у поподневним сатима уживали у дивно организованој журци, на којој су играли, певали и забављали се са својим  другарима из других удружења.

У недељу 20.07.2014. Данијела Јовановић, корисница услуге становање уз подршку коју реализује Асоцијација за промовисање инклузије Србије, је учествовала у рекреативној бициклистичкој вожњи  на релацији Београд – Обедска бара. У вожњи је учествовало 30-ак бициклиста из различитих градова Србије. Вожња је трајала цео дан са повременим паузама за одмор. Међу целом групом Данијела је једина особа са инвалидитетом, и успешно је са осталима, извозила вожњу до краја. На слици је видимо на првом месту. Браво Данијела!

Драги пријатељи, родитељи и другари,

Позивамо Вас да се дружимо заједно са групом "Чигра" и тако у весељу обележимо Светски дан особа са Даун синдромом. Дружење ће бити 21.марта 2014., почев од 17 сати, у Центру за културну деконтаминацију (Бирчанинова 21, Београд).

Захваљујемо се Центру за културну деконтаминацију на подршци и помоћи.

Видимо се и веселимо заједно!

 

Председница Групе за самозаступање АПИ Србије Данијела Јовановић, учествовала је на Трећој европској конференцији за самозаступнике у Загребу, од 4. до 6. октобра 2013. године. Конференција је одржана под називом „Чујте наше гласове! Грађани прије свега!“

Овај значајан сусрет организовали су ЕПСА (Европска платформа самозаступника), Инцлусион Еуропе, Удруга за самозаступање и ГОНГ.

"И ја сам дете са ове планете”

уторак, 08 октобар 2013 19:08

У петак, 4.10.2013. године, у 14 часова, одржала се манифестација “И ја сам дете са ове планете”. У културно-забавном програму учествовали су и наши корисници Маринко Шокац и Тања Бојић, заједно са осталим члановима фолкорне групе Удружења за помоћ ментално недовољно развијеним особама “Нови Београд”. У програму су уживали и остали корисници услуге “Становање уз подршку” који су дошли да подрже своје пријатеље у њиховој активности.

Председница и члан Групе за самозаступање АПИ Србије, Данијела Јовановић и Еуфемија Гргуров су, дана 2.10.2013., у име свих корисника услуге „Становање уз подршку“ , посетили Канцеларију за људска и мањинска права, где су разговарали са стручном сарадницом у скупштинском Одбору за људска и мањинска права, Љиљаном Никиновић.

Том приликом су говориле о својим потребама и проблемима са којима се сусрећу и изразиле жељу да се њихова права на равноправност и нормалан живот у отвореној средини поштују.

Посета Аранђеловцу

уторак, 17 јул 2012 23:05

Корисници услуге “Становање уз подршку” организације АПИ Србија посетили су са кординаторима дана 30.06.2012. новоотворени аква парк који се налази се у оквиру хотелско туристичког комплекса "Извор" у Аранђеловцу. У јутарњим часовима друштво од десеторо људи (Даца, Фемка, Маринко, Лидија, Жики, Валентина, Андреас, Бојан, Аница и Ивана) је стигло у аква парк и провели у воденом центру забаве врели летњи дан. За Београд смо кренули предвечерњим часовима уз жаљење свих јер им је време брзо и лепо прошло. Бојан је био храбар и спустио се са плавог тобогана који нуди ужитак јаког слободног пада, други чланови су се спуштали на мањем тобогану, а сви скупа уживали на базенима у “воденим чаролијама” (пливању, брчкању, прскању). Андреас и Валентина су се одмарали у хладу, нису планирали да се купају, али видевши атмосферу на базену су обећали да ће следећи пут придружити осталима. У оквиру парка се налази кафе пицерија са сендвич баром где смо правили предах за освежење и храну. Друштво се вратило у Београд задовољно уз коментаре “кад би овде остали бар 10.дана”и љутњу “па зар већ морамо да идемо” .

Овакав вид рекреативних активности и забаве доприноси развијању креативности, позитивности и духу заједништва између корисника и унутар саме организације.

Страна 1 од 4

Изјаве наших корисника

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
НИШТА О НАМА БЕЗ НАС.
Треба ми подршка, а на институција.
Подржи ме ! Ја могу допринети заједници на свој начин.
Ја сада имам своју собу, свој дом и приватност.
Имам право на избор и сада могу да га користим.
Кроз рад и слободно кретање стекла сам нове пријатеље.
Сада радим, зарађујем и могу да купим шта ЈА хоћу.
Упознај ме! Можда постанемо пријатељи.

Електронске новости

Посета сајта

Укупно:188714

VCNT - Visitorcounter

Активни календар

Децембар 2017
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Догађаји