Font Size

Cpanel

Догађаји (66)

28. децембра 2017.г. Спортски савез особа са инвалидитетом Београда организовао је Свечано проглашење најуспешнијих спортиста са инвалидитетом Града Београда у Свечаној сали Скупштине града. Нашим успешним спортистима уручена су заслужена признања за остварене спортске успехе. Том приликом, Данијела Јовановић је проглашена за Најбољу спортискињу са инвалидитетом Града Београда за 2017.г.

Својим спортским резултатима она на најбољи начин демонстрира како особе са инвалидитетом уз адекватну подршку у отвореној средини, могу максимално искористити своје потенцијале.

Честитамо Даци, њеном тренеру и целом паратеквондо тиму.

Наша Зока, корисница услуге Становање уз подршку, вредно ради и припрема слике за мале авантуристе и љубитеље животиња. Слике су направљене од шарених кончића величине центиметра. За ову врсту ручнограда, неопходна је прецизност, концентрација и пресвега велика љубав.

У периоду од 07. - 09.12.2017.г. у Софији је одржано 6. Европско првенство у паратеквондоу. Репрезентација Србије је освојила 12 медаља, од којих 7 у борбама и 5 у формама, као и 2 екипна пехара. Наша Данијела Јовановић освојила је 3. Место и бронзану медаљу у борбама.

Честитамо свим такмичарима и тренерима на одличним резултатима!!!

08.11.2017. у 130. Емисији „Клуб Шампиона“ на РТВ БН, гостовала је Данијела Јовановић.

Данијела има бројна одличја и невероватне спортске резултате. Државни је првак у пливању, 4.на свету у парабициклизму, 3. На свету у паратеквондоу. Она је прва жена с инвалидитетом у свету која се попелана највиши врх Европе - ЕЛБРУС. Светски је рекордер у алпинизму особа са инвалидитетом освојивши 6.700 м надморске висине највишег врха Аконкагве у Јужној Америци.

У организацији института Ритмајер из Трста, организована је друга Међународна конференција под називом „Туризам, приступачан за људе са инвалидитетом и умрежавање“ којој су присуствовали представници из 8 земаља (Италије, Бугарске, Грчке, Албаније, Словеније, Хрватске, Македоније и Србије).

Мр Јадранка Шујак је испред АПИ Србије презентовала рад „Београд, отворени град за све људе!“

Након састанка, основана је и Пан Балканска мрежа са циљем повећања приступачности туристичких садржаја и понуда целог Балкана особама са инвалидитетом.

Крајем октобра 2017.г.посетиле су нас представнице Центра за социјални рад Ваљево. Том приликом разговарале су са корисницама услуге Становање уз подршку. Нада и Горица су им причале о својим искуствима и активностима које реализују у стану и локалној заједници. Такође, поделилесу своје жеље да остану у услузи Становање уз подршку, с обзиром да није обезбеђена одрживост услуге, те се пројектно финансира од 2004.г.

Светско првенство у паратеквондоу одржано је 19. октобра 2017. у “Купер Бокс Арени” у Лондону, где је одржан и теквондо турнир на Олимпијским играма 2012. године.

У конкуренцији од преко 260 спортиста из 59 земаља, српски репрезентативци су освојили осам медаља у појединачним категоријама и два пехара за екипни пласман. Данијела Јовановић, корисница услуге Становање уз подршку, освојила је бронзану медаљу у својој категорији. Такође, са Српским женским тимом освојила је друго место у екипном пласману, док је репрезентација Србије у укупном пласману била четврта.

Ово је огроман успех за Данијелу и све наше репрезентативце.

Асоцијација за промовисање инклузије Србије је у октобру одржала обуку по акредитованом програму  ''Становање уз подршку – теоријски и практични аспекти пружања услуге" за две групе запослених у ШОСО „Милан Петровић“ из Новог Сада. Тренинг је обележила активна партиципација присутних, а пре свега размена практичних искустава и примера из богате праксе оба пружаоца ове услуге.

Поводом обележавања 10. октобра Светског дана менталног здравља , представнице АПИ Србије су учествовале на Међународној конференцији "Развој услуга у заједници – пут ка деинституционализацији" која је одржана у Богатићу на имању организације Каритас Шабац, коме трају припреме за отварање једне стамбене заједнице за будуће кориснике услуге „Становање уз подршку за особе са менталним тешкоћама“.

Страна 1 од 6

Изјаве наших корисника

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
НИШТА О НАМА БЕЗ НАС.
Треба ми подршка, а на институција.
Подржи ме ! Ја могу допринети заједници на свој начин.
Ја сада имам своју собу, свој дом и приватност.
Имам право на избор и сада могу да га користим.
Кроз рад и слободно кретање стекла сам нове пријатеље.
Сада радим, зарађујем и могу да купим шта ЈА хоћу.
Упознај ме! Можда постанемо пријатељи.

Електронске новости

Посета сајта

Укупно:214934

VCNT - Visitorcounter

Активни календар

Април 2019
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Догађаји