Font Size

Cpanel

Вести из програма: "Мој живот - моје право на самозаступање" (2)

Један од веома битних аспеката, поред увођења различитих социјалних услуга у заједници, на који ће нови Закон о социјалној заштити ставити акценат је активно учешће корисника у процесу избора услуге, реализације услуге, па и заступања својих права. У том смислу, веома је важно да и особе са интелектуалним тешкоћама упознају своја права и одговорности, као и услуге које ће им са новим Законом бити на располагању.
 
У оквиру пројекта ''Имам права да знам своја права!'', подржаног од стране Општине Савски венац, чланови Групе за самозаступање АПИ Србије ће се позабавити разумевањем основних права и услуга које ће нови Закон донети са собом, те покушајем да одређене чланове Закона преведу у облик лак за разумевање, како би чланове Закона важне за све особе са интелектуалним тешкоћама учинили доступним и разумљивим. Брошура, која буде производ рада Групе за самозаступање, биће дистрибуирана особама са интелектуалним тешкоћама у Србији путем њихових организација и удружења.

Приликом посете господина Драгана Ђиласа, градоначелника Београда, и других представника Градске Управе Града Београда салашу ''Зелени осмех'', на којем АПИ Србије реализује пројекат укључивања особа са интелектуалним и другим тешкоћама у радне активности, чланови Групе за самозаступање АПИ Србије искористили су прилику и господину Ђиласу упутили своје поруке, у циљу унапређења положаја и поштовања права особа са инвалидитетом. Самозаступници су разговарали и са другим званичницима Градске управе.

Вести из програма: "Мој живот - моје право на самозаступање"