Font Size

Cpanel

Акције (2)

Већ 2 године АПИ Србије, захваљујући подршци Градске општине Савски венац, реализује пројекат подршке социјалном укључивању особама са инвалидитетом – грађанима општине Савски Венац, у оквиру конкурса за финансирање пројеката невладиних организација.

Овим иновативним пројектом, који представља још једну од услуга утемељених у заједници које развија АПИ Србије, обезбеђује се подршка особама са инвалидитетом у обезбеђивању доступности активности и догађаја у заједници, чиме сами постају активни учесници у животу своје заједнице, И побољшава се њихов квалиет живота. Током прве године реализације пројекта, којим је било обухваћено 12 особа са инвалидитетом, испоставило се да постоји велика потреба за овом врстом службе подршке, да тренутно не постоји у систему социјалне заштите служба која обезбеђује особама са инвалидитетом ову врсту подршке, те да су корисници веома задовољни пруженом услугом.

Након периода реализације пројекта, корисници пројекта су поново остали ускраћени за подршку. Тим АПИ Србије је, наставио да волонтерски пружа подршку корисницима.

Да је препознала вредност и значај овог пројекта и ове службе подршке Општина Савски венац је показала тиме што је подржала наставак и ширење овог пројекта на још годину дана.

Међутим, особама са инвалидитетом је потребно да им оваква услуга буде стално доступна, и да буде доступна већем броју корисника.

АПИ Србије настоји да, кроз пројекат јавног заступања, уз подршку БЦИФа и УСАИДа, и уз сарадњу са органима управе општине Савски венац, обезбеди континуитет обезбеђивања подршке особама са инвалидитетом и њиховим породицама са територије општине Савски венац.

АПИ Србије је реализовала истраживање чији је циљ био да се испита шта грађани Савског венца мисле о томе да ли Општина Савски венац треба да подржи једну овакву службу, обезбеђујући њену сталност, одрживост и доступност особама са инвалидитетом кроз увођење службе у буџет општине Савски венац и обезбеђивање сталног финансирања ове службе.

Акција „ПОДРЖИ ЖИВОТ У ЗАЈЕДНИЦИ!“ одржана је 23 . - 24. септембра у организацији Асоцијације за промовисање инклузије Србије. Активисти „Групе за самозаступање“ и чланови АПИ Србије промовисали су Службу подршке социјалној инклузији за особе са инвалидитетом. Грађани Савског венца информисани су овом промоцијом о садржају и значају рада ове службе и неопходношћу да општина Савски венац пружи подршку Служби подршке социјалној инклузији како би се подршке особама са инвалидитетом и њиховим породицама одвијала континуирано, за шта је потребно обезбедити средства у буџету општине Савски венац.

Изјаве наших корисника

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
НИШТА О НАМА БЕЗ НАС.
Треба ми подршка, а на институција.
Подржи ме ! Ја могу допринети заједници на свој начин.
Ја сада имам своју собу, свој дом и приватност.
Имам право на избор и сада могу да га користим.
Кроз рад и слободно кретање стекла сам нове пријатеље.
Сада радим, зарађујем и могу да купим шта ЈА хоћу.
Упознај ме! Можда постанемо пријатељи.

Електронске новости

Посета сајта

Укупно:214934

VCNT - Visitorcounter

Активни календар

Април 2019
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Акције