Ка животу у заједници и даље: Становање уз подршку за особе са интелектуалним и другим тешкоћама у Београду

Пројекат је финансиран од стране Европске уније кроз пројекат: Подршка деинституционализацији и социјалном укључивању особа са интелектуалним и менталним тешкоћама

Font Size

Cpanel

Вести из пројекта: Ка животу у заједници и даље: Становање уз подршку за особе са интелектуалним и другим тешкоћама у Београду (30)

Дана 25.11. 2015 . у сали Миксер Хауса организована је завршна конференција Пројекта Отворени Загрљај у оквиру којег је Асоцијација за промовисање инклузије Србије током 2014-2015. успешно реализовала пројекат “ Ка животу у заједници И даље: Становање уз подршку за особе са интелектуалним тешкоћама у Београду.”

Конференцији су присуствовала удружења грађана и институције система које су подржане средствима ЕУ за реализацију пројектних активности . На штандовима су представљени производи и резултати пројектних активности. Присутнима су се обратили министри, Александар Вулин и Златибор Лончар и поручили да услуге социјалне и здравствене заштите реализоване у оквиру овог пројекта, морају постати део система, те да ће за њих бити обезбеђено финансирање из буџета.

RAPHA WOMENS 100 SERBIA

недеља, 26 јул 2015 13:01

Међународни догађај који окупља хиљаде жена широм света, да возе 100 km било где у свету, одржан је 26.07.2015.
И наша Данијела је поново у акцији! 


Успешно је возила од Београда до Ашање и Прогара, а по завршетку  вожње предахнули су у етно ресторану и кренули  пут  Београда.

 

 

Још једна у низу радионица са корисницима коју су водили студенти из иностранства на пракси у Апи Србије, а у сарадњи са Aisec-om. Овог пута смо засадили биљке, направили ветрењаче и улепшали терасу.

 

Током јуна и  јула ,  другари су  угостити  студенте  из Грчке и  Туниса који  су у оквиру заједница становања  АПИ Србије реализовали летњу праксу.


АПИ Србије је потписао споразум о сарадњи са АИСЕЦ-ом о реализацији исте и током шест недеља дружења организоване су разноврсне радионице. Сарадња ће се наставити и у јесењем периоду када ћемо угостити нову групу студената.


Током радионица, уживали смо у егзотичној музици, традиционалним плесовима, изради разноврсних производа и  занимљивих колажа.
Хвала другарима на дивном дружењу!

 

У Дому Ваздухопловства, 04.06.2015, одржано је вече тамбураша, а другари, из заједница становања уз подршку, су били највеселији гости.


Наши другари, корисници услуге становање уз подршку, су у организацији удружења “ Ево рука” уз звуке староградске музике , провели угодно вече уз песму и игру.

 

Наши другари су 27. 12. 2014. били на дочеку Нове године у Центру за културну деконтаминацију уз анимацију студија "Чигра", а у организацији Друштва за особе са Даун синдромом Београд

Страна 1 од 5
О АПИ Пројекти Пројекти Европске уније 2014.год Ка животу у заједници и даље: Становање уз подршку за особе са интелектуалним и другим тешкоћама у Београду