Ка бољој интеграцији у заједницу – запошљавање избеглих и интерно расељених лица на развоју социјалних услуга за особе са инвалидитетом - ГО Звездара: Услуге помоћи у кући

Пројекат је финансиран од стране Европске уније кроз пројекат Унапређење права, запошљавања и животних услова избеглих и интерно расељених лица у Србији

Font Size

Cpanel

Вести из пројекта: Ка бољој интеграцији у заједницу - ГО Звездара: Услуге кућне неге (19)

Циљ округлог стола је подизање свести о проблемима избеглих и расељених лица и особа са инвалидитетом, као и представљање модела социјалних услуга које су развијени у оквиру пројеката које имплементира Градска општина Звездара кроз партнерство са организацијама цивилног друштва, као примера добре праксе.

Закључци са Округлог стола обухватају две врсте и то:

Поглед одозго – искуства и закључци од значаја за локалне самоуправе и систем социјалне заштите ...

Поглед одоздо – из положаја угрожених појединаца и породица (ОСИ и ИРЛ) ...

Одржана конференција за штампу

уторак, 11 децембар 2012 23:38

Градска општина Звездара је убедљиво водећа општина, са чак три актуелна пројекта из домена социјалних услуга, оценила је Луца Кадар, шеф сектора за информисање, комуникацију и медије Делегације Европске уније у Србији на конференцији за штампу одржаној у Скупштини града Београда у уторак, 11.12.2012.

Презентација пројеката "Од идеје до реализације" презентирана на Округлом столу 11. децембра - Преузмите овде

Напредни тренинг за пружаоце услуге „Помоћ у кући-подршка социјалном укључивању особа са инвалидитетом“ реализован је у периоду од  16.-18.октобра  2012.године. Тренинг је усмерен на снажење личних капацитета ангажованих у услузи за квалитетније пружање услуге, али и успешније превазилажење синдрома сагоревања и квалитетнији тимски рад. Тренинг је водила Надица Хегедуш, дипл.психолог, а тема тренинга је „Личне вештине за тимски рад“.

Тренинг је завршило свих 5 асистената, укључујући и два асистента са статусом ИРЛ, као и координатор и пројектни асистент.

Са љубитељима писане речи, о лековитим моћима књига, лепоти читања и писања, драгоцености књига које су нас дотакле и вредности волонтирања и међугенерацијског дружења  разговарали су волонтери Волонтерског сервиса Звездаре Милица Јаковљевић, пензионисана учитељица и Радмила Урошевић, пројектни асистент у услузи “Помоћ у кући-подршка социјалном укључивању особа са инвалидитетом“. Најмлађи волонтери ученици ОШ „Ћирило и Методије“ Јелена Спајић и Огњен Николић читали су за оне који воле писану реч а слабије виде или воле да се уз књигу и друже.

Невидљиви театар

среда, 03 октобар 2012 19:29

Група „Хајде да" у сарадњи са КЦ РЕКС је организовала у периоду од 29. септембра до 3.октобра радионице невидљивог театра. “Невидљиви театар" је један од облика "Театра потлачених" - театарске форме коју је развио познати бразилски редитељ и писац Аугусто Боал Креирали су драмске сцене које су извели у јавним просторима (улица, тржни центар, банка...) као да су реалне сцене угњетавања, маргинализације и обесправљености и снимане су аутентичне реакције присутних грађана.

Страна 1 од 4

Градска Општина Звездара

Пројекат спроводи Градска Општина Звездара.

 

Адреса: Булевар Краља Александра 77,
11000 Београд, Србија
Телефон: +381 11 24 24 908
Факс:  +381 11 24 24 908
Е-пошта: vesna.petrovic.urosevic(at)zvezdara.org.rs
Вебсајт: www.zvezdara.org.rs

Партнери на пројекту:

 

О АПИ Пројекти Пројекти Европске уније 2012.год Ка бољој интеграцији у заједницу: ГО Звездара - Услуге кућне неге