Font Size

Cpanel

RAPHA WOMENS 100 SERBIA

недеља, 26 јул 2015 13:01

Међународни догађај који окупља хиљаде жена широм света, да возе 100 km било где у свету, одржан је 26.07.2015.
И наша Данијела је поново у акцији! 


Успешно је возила од Београда до Ашање и Прогара, а по завршетку  вожње предахнули су у етно ресторану и кренули  пут  Београда.

 

 

Још једна у низу радионица са корисницима коју су водили студенти из иностранства на пракси у Апи Србије, а у сарадњи са Aisec-om. Овог пута смо засадили биљке, направили ветрењаче и улепшали терасу.

 

У Дому Ваздухопловства, 04.06.2015, одржано је вече тамбураша, а другари, из заједница становања уз подршку, су били највеселији гости.


Наши другари, корисници услуге становање уз подршку, су у организацији удружења “ Ево рука” уз звуке староградске музике , провели угодно вече уз песму и игру.

 

Током јуна и  јула ,  другари су  угостити  студенте  из Грчке и  Туниса који  су у оквиру заједница становања  АПИ Србије реализовали летњу праксу.


АПИ Србије је потписао споразум о сарадњи са АИСЕЦ-ом о реализацији исте и током шест недеља дружења организоване су разноврсне радионице. Сарадња ће се наставити и у јесењем периоду када ћемо угостити нову групу студената.


Током радионица, уживали смо у егзотичној музици, традиционалним плесовима, изради разноврсних производа и  занимљивих колажа.
Хвала другарима на дивном дружењу!

 

 The first self-advocacy group of persons with intellectual disabilities in Serbia was formed in 2008. as part of the Serbian Association for Promoting Inclusion (SAPI).


Self-advocacy means that we speak for ourselves and other people. I can freely say that I have a right to free movement, employment and income, and a right to normal life. I advocate for equality among people and for living together. (Z, self-advocate).


We turn today to Serbia, where the first self-advocacy group of people with intellectual disabilities is gaining political ground in advancing the right to act for people with disabilities.

 

 

Група за самозаступање и Асоцијација за промовисање инклузије Србије  су потписали декларацију  којом активно подржавају кампању  под називом ПЕРСОН цампаигн Ригхт то Ацт. Правна способност је од суштинског значаја  за остваривање људских права, а ангажовање самозаступника је веома важно за достизање тог циља.

 

Страна 1 од 7
Полазна Међународни пројекти