Самозаступници за основна права особа са интелектуалним тешкоћама у Србији

Пројекат финансира Делегација ЕУ у Републици Србији у оквиру програма Европски инструменти за демократију и људска права

Font Size

Cpanel

ОДРЖАН РЕГИОНАЛНИ СКУП САМОЗАСТУПНИКА

уторак, 17 април 2018 18:23

Као завршна активност пројекта „Самозаступници за основна прва особа са интелектуалним тешкоћама у Србији“ и Националне кампање „Мој глас, моја права“, 13.04. 2018. г у Новом Саду, у Школском центру Милан Петровић, уприлиличен је Регионални скуп самозаступника.

Самозаступници из Србије, Црне горе, Хрватске, Македоније, Босне и Херцеговине и Словеније су на сјајан и динамичан начин презентовали како самозаступање функционише у њиховим земљама.
Национални кооординатор је представио резултате и значај пројекта, а током скупа је промовисан и филм „Мој глас, моја права“ настао у оквиру пројекта пред широким аудиторијумом.
У холу ШОСО Милан Петровић су посетиоци имали прилику и да погледају изложбу која приказује рад и акције самозаступника.

Скуп је уобличен завршном радионицом –дискусијом између представника организација и институција и самозаступника-ОСИ који су показали велику отвореност и исказали бројне проблеме и препреке са којима се свакодневно сусрећу. Током дискусије су пробали да добију одговоре од стручњака, али и да међусобно подрже једни друге, у атмосфери размене и сарадње.

Хвала свим учесницима на присуству! :)

Вести ОДРЖАН РЕГИОНАЛНИ СКУП САМОЗАСТУПНИКА