Font Size

Cpanel

Асоцијација за промовисање инклузије Србије је у октобру одржала обуку по акредитованом програму  ''Становање уз подршку – теоријски и практични аспекти пружања услуге" за две групе запослених у ШОСО „Милан Петровић“ из Новог Сада. Тренинг је обележила активна партиципација присутних, а пре свега размена практичних искустава и примера из богате праксе оба пружаоца ове услуге.

Самозаступници из Суботице на састанку групе бавили су се људским правима: правом на особност и националност, правом на слободу окупљања и удруживања, праву на брак, образовање, храну и смештај, учешћа у културном животу, одмор и слободно време, здравствену заштиту, живот.

Ова активност реализује се у оквир у пројекта “Самозаступници за основна права особа са инвалидитетом у Србији”, који подражава Европска Унија кроз програм ЕИДХР 2014/2015.

 

____________________________________________
Пројекат “Самозаступници за основна права особа са инвалидитетом у Србији”

Европска унија
Пројекат финансира Европска унија

у оквиру програма ЕИДХР Country Based Support Scheme 2014/2015 Пројекат спроводи
Асоцијација за промовисање инклузије Србије - АПИ Србије
Партнер у пројекту
Удруга за самозаступање
Партнер у пројекту
Друштво за помоћ ментално недовољно развијеним особама Ниш

Поводом обележавања 10. октобра Светског дана менталног здравља , представнице АПИ Србије су учествовале на Међународној конференцији "Развој услуга у заједници – пут ка деинституционализацији" која је одржана у Богатићу на имању организације Каритас Шабац, коме трају припреме за отварање једне стамбене заједнице за будуће кориснике услуге „Становање уз подршку за особе са менталним тешкоћама“.

Баћине песме

среда, 11 октобар 2017 22:20

Батул Хаши Јаре Никачевић је корисница услуге Становање уз подршку за особе са интелектуалним тешкоћама. Другари је зову Баћа. Она воли да пише песме, романтичне као и она.  Издвајамо само неке. Надамо се да ће постати позната песникиња јер је то њена највећа жеља.

Трибина "Шта је самозаступање" одржана је 10. октобра 2017.г. поводом 51. год. Од оснивања удружења "МИ" из Ниша, као и прославе Светског дана менталног здравља. Самозаступници и њихови асистенти приказали су шта су кроз радионице самозаступања за особе са интелектуалним тешкоћама научили, како се боре за своја права и шта су постигли. Самозаступница Ана се запослила, Милица научила да пише, Дејан се изборио да се још не пензионише, Петар се такмичио у Квизу „Препознавање“ и освојио прво место, Бобан активно промовише покрет за самозаступање. Један од великих успеха Нишких самозаступника је и постигнут договор са већницом Тијаном Ђорђевић, да се реновира тоалет и реконструише кров на просторијама удружења. Радови су у току :) Ова активност је реализована у оквиру пројекта “Самозаступници за основна права особа са инвалидитетом у Србији” који подражава Европска Унија кроз програм ЕИДХР 2014/2015.

____________________________________________
Пројекат “Самозаступници за основна права особа са инвалидитетом у Србији”

Европска унија
Пројекат финансира Европска унија

у оквиру програма ЕИДХР Country Based Support Scheme 2014/2015 Пројекат спроводи
Асоцијација за промовисање инклузије Србије - АПИ Србије
Партнер у пројекту
Удруга за самозаступање
Партнер у пројекту
Друштво за помоћ ментално недовољно развијеним особама Ниш

Данијела спремна за нове успехе

уторак, 10 октобар 2017 22:14

Паратеквондо репрезентација Србије посетила је председника ГО Палилула уочи одласка на Светско првенство које се одржава од 17. до 20. Октобра у Лондону. Данијела Јовановић је члан ове репрезентације на шта смо веома поносни.

ГО Палилула: ЈОВИЧИЋ ПРИМИО ПАРАТЕКТВОНДО РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ СРБИЈЕ УОЧИ СВЕТСКОГ ПРВЕНСТВА У ЛОНДОНУ

Предраг и Јелена су учествовали на Специјалној олимпијади у Сарајеву уз традиционалну подршку и ангажовање Спортског савеза за особе са инвалидитетом Београд. Сјајно су се провели, а могу се и похвалити медаљама: Јелена златном медаљом за освојено 1. Место у пливању, а обоје сребрном медаљом за освојено 2. место у екипном куглању.

Изјаве наших корисника

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
НИШТА О НАМА БЕЗ НАС.
Треба ми подршка, а на институција.
Подржи ме ! Ја могу допринети заједници на свој начин.
Ја сада имам своју собу, свој дом и приватност.
Имам право на избор и сада могу да га користим.
Кроз рад и слободно кретање стекла сам нове пријатеље.
Сада радим, зарађујем и могу да купим шта ЈА хоћу.
Упознај ме! Можда постанемо пријатељи.

Електронске новости

Посета сајта

Укупно:214934

VCNT - Visitorcounter

Активни календар

Април 2019
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5