Font Size

Cpanel

Асоцијација за промовисање инклузије Србије – АПИ Србије, захваљујући подршци Градске општине Савски венац, а у сарадњи са Црвеним Крстом и Центром за социјални рад Савски венац, већ две године реализује пројекат ''Ка квалитетнијем животу у заједници – подршка особама са тешкоћама и њиховим породицама у укључивању у локалну заједницу''.

Нове салате за Зелени осмех!

петак, 15 октобар 2010 08:58

С обзиром да су успешно завршени радови на прикупљању јесењих плодова паприке и парадајза и након припреме зимница за заједнице становања уз подршку, корисници и запослени АПИ Србије су са много елана прешли на садњу 4.000 зелених салата у нашим пластеницима на салашу "Зелени осмех" у Макишу чијим се плодовима надамо крајем ове године.

Већ 2 године АПИ Србије, захваљујући подршци Градске општине Савски венац, реализује пројекат подршке социјалном укључивању особама са инвалидитетом – грађанима општине Савски Венац, у оквиру конкурса за финансирање пројеката невладиних организација.

Овим иновативним пројектом, који представља још једну од услуга утемељених у заједници које развија АПИ Србије, обезбеђује се подршка особама са инвалидитетом у обезбеђивању доступности активности и догађаја у заједници, чиме сами постају активни учесници у животу своје заједнице, И побољшава се њихов квалиет живота. Током прве године реализације пројекта, којим је било обухваћено 12 особа са инвалидитетом, испоставило се да постоји велика потреба за овом врстом службе подршке, да тренутно не постоји у систему социјалне заштите служба која обезбеђује особама са инвалидитетом ову врсту подршке, те да су корисници веома задовољни пруженом услугом.

Након периода реализације пројекта, корисници пројекта су поново остали ускраћени за подршку. Тим АПИ Србије је, наставио да волонтерски пружа подршку корисницима.

Да је препознала вредност и значај овог пројекта и ове службе подршке Општина Савски венац је показала тиме што је подржала наставак и ширење овог пројекта на још годину дана.

Међутим, особама са инвалидитетом је потребно да им оваква услуга буде стално доступна, и да буде доступна већем броју корисника.

АПИ Србије настоји да, кроз пројекат јавног заступања, уз подршку БЦИФа и УСАИДа, и уз сарадњу са органима управе општине Савски венац, обезбеди континуитет обезбеђивања подршке особама са инвалидитетом и њиховим породицама са територије општине Савски венац.

АПИ Србије је реализовала истраживање чији је циљ био да се испита шта грађани Савског венца мисле о томе да ли Општина Савски венац треба да подржи једну овакву службу, обезбеђујући њену сталност, одрживост и доступност особама са инвалидитетом кроз увођење службе у буџет општине Савски венац и обезбеђивање сталног финансирања ове службе.

На позив Дома за децу и омладину ометену у развоју Сремчица, Група за самозаступање АПИ Србије је одржала трибину за кориснике и запослене у Дому Сремчица. Трибина, под називном ''Самозаступање и људска права'', је одржана 30.09.2010 године. 
 
Трибину је реализовао тим Групе за самозаступање: Данијела Јовановић, која је водила трибину, и самозаступници Жана, Маринко, Фемка и Валентина, а уз подршку тима АПИ Србије.
 

Корисница АПИ Србије Данијела Јовановић је освојила златну медаљу у категорији жена Ц1 на Европском регионалном купу П1 у бициклизму за особе са инвалидитетом који је одржан у организацији Бициклистичког Савеза Особа са Инвалидитетом Србије (БСОИС) у суботу 25.09. и у недељу 26.09. на стази Ушће у Београду .

23.септембра Јасмина је прославила свој 33.рођендан у друштву својих пријатеља. Међу њима су као и сваке претходне године били представници Општине Савски венац. Предводила их је начелница за локалну самоуправу и друштвене делатности Зорица Штуловић која је Јасмини уручила поклон. Рођенданску забаву снимила је и телевизија Студио Б.

Акција „ПОДРЖИ ЖИВОТ У ЗАЈЕДНИЦИ!“ одржана је 23 . - 24. септембра у организацији Асоцијације за промовисање инклузије Србије. Активисти „Групе за самозаступање“ и чланови АПИ Србије промовисали су Службу подршке социјалној инклузији за особе са инвалидитетом. Грађани Савског венца информисани су овом промоцијом о садржају и значају рада ове службе и неопходношћу да општина Савски венац пружи подршку Служби подршке социјалној инклузији како би се подршке особама са инвалидитетом и њиховим породицама одвијала континуирано, за шта је потребно обезбедити средства у буџету општине Савски венац.

Изјаве наших корисника

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
НИШТА О НАМА БЕЗ НАС.
Треба ми подршка, а на институција.
Подржи ме ! Ја могу допринети заједници на свој начин.
Ја сада имам своју собу, свој дом и приватност.
Имам право на избор и сада могу да га користим.
Кроз рад и слободно кретање стекла сам нове пријатеље.
Сада радим, зарађујем и могу да купим шта ЈА хоћу.
Упознај ме! Можда постанемо пријатељи.

Електронске новости

Посета сајта

Укупно:213914

VCNT - Visitorcounter

Активни календар

Март 2019
П У С Ч П С Н
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31