Font Size

Cpanel

Савез за спорт и рекреацију инвалида Београда – ССРИБ, већ традиционално крајем године организује свечано проглашење најуспешнијих спортиста са инвалидитетом града Београда. Овог пута проглашење се одржало у Свечаној Сали Скупштине града Београда, 30.12.2010, са почетком у 15 часова.

Једна од лаурелаткиња овог догађаја је и Данијела Јовановић, корисница програма становања уз подршку АПИ србије, која је добила награду за изузетно спортско постигнуће у 2010 години.

Честитамо Даци на њеном успеху!

Савез за спорт и рекреацију инвалида Београда – ССРИБ, већ традиционално крајем године организује свечано проглашење најуспешнијих спортиста са инвалидитетом града Београда. Овог пута проглашење се одржало у Свечаној Сали Скупштине града Београда, 30.12.2010, са почетком у 15 часова.

Поред осталих организација и институција које подржавају напоре за укључивање у спорт особа са инвалидитетом, овом приликом је ССРИБ уручио захвалницу АПИ Србије за сарадњу у унапређењу спорта особа са инвалидитетом у Београду. У име АПИ Србије, захвалницу је примио Бобан Петровић.

У организацији Факултета спорта и физичког васпитања, 10. и 11. децембра 2010. године одржана је међународна научна конференција ''Физичка активност за сваког''. Обухватајући широке теме, ова конференција је била отворена и за радове који се тичу укључености у спортске активности особа са инвалидитетом.

АПИ Србије је учествовао на конференцији радом ''Значај спортско-рекреативних активности у контексту социјалног укључивања особа са интелектуалним тешкоћама''. Сам Рад је добио значајну пажњу учесника конференције, што говори о важности теме социјалног укључивања, поред осталих, у области спортско-рекреативних активности.

У период од 6 дана, крајем новембра и почетком децембра 2010. Године, АПИ србије је реализовао 6-дневни семинар по свом акредитованом програму ‘’Становање уз подршку – програм обуке особља службе подршке’’.

Програм обуке је успешно завршило и изузетно добро оценило 10-оро учесника – активиста удружења ‘’На пола пута’’ из Панчева. Иако удружење ‘’На пола пута’’ већ има искуства са реализовањем програма становања уз подршку у оквиру превенције институционализације, овом приликом су пружили додатну обуку постојећем и обучили кадар за отварање још једне заједнице становања уз подршку у Панчеву, које су током тренинга и најавили.

У оквиру пројекта ОЦД – снажни партнери у реформи система социјалне заштитe, који реализује БЦИФ у партенрству са СКАН фондацијом из Холандије, 10 организација цивилног друштва из Србије, које се баве пружањем услуга за особе са интелектуалним тешкоћама, биле ду на студијском путовању у Холандију, са циљем упознавања са праксом социјалне заштите особа са инвалидитетом у овој земљи.

Јадранка Новак је овом приликом представљала АПИ Србије, и пренела је утисак даје развој социјалних услуга у србији на правом путу, и да постоје сличности наше и Холандске праксе, са три битне разлике, које се огледају у бољој економској ситуацији, системским решењима и доминацији ОЦД као пружалаца услуга у Холандији за разлику од Србије, где су услуге у заједници ипак још увек изузетак пре него правило.

Ипак, значајни напори који се улажу у овом правцу у Србији говоре у прилог могућности унапређења система социјалне заштите ове популације, што ће свој коначни облик добити кроз нови Закон о социјалној заштити, који се ускоро очекује.

АПИ Србије на ЕУ ТАKСО тренингу

понедељак, 29 новембар 2010 16:49

Током новембра 2010 године, у организацији ТАKСО-а, реализован је дводневни тренинг ‘’Припрема и примена пројеката финансираних из ЕУ фондова’’, у Новом Саду. Семинару је присуствовао Бобан Петровић испред АПИ Србије. Семинар је реализован као један из циклуса семинара које ТАKСО, ‘’Техничка подршка организацијама цивилног друштва’’, организјуе у циљу јачања капацитета организација цивилног друштва у Србији.

Изјаве наших корисника

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
НИШТА О НАМА БЕЗ НАС.
Треба ми подршка, а на институција.
Подржи ме ! Ја могу допринети заједници на свој начин.
Ја сада имам своју собу, свој дом и приватност.
Имам право на избор и сада могу да га користим.
Кроз рад и слободно кретање стекла сам нове пријатеље.
Сада радим, зарађујем и могу да купим шта ЈА хоћу.
Упознај ме! Можда постанемо пријатељи.

Електронске новости

Посета сајта

Укупно:192140

VCNT - Visitorcounter

Активни календар

Март 2018
П У С Ч П С Н
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1