Font Size

Cpanel

У организацији института Ритмајер из Трста, организована је друга Међународна конференција под називом „Туризам, приступачан за људе са инвалидитетом и умрежавање“ којој су присуствовали представници из 8 земаља (Италије, Бугарске, Грчке, Албаније, Словеније, Хрватске, Македоније и Србије).

Мр Јадранка Шујак је испред АПИ Србије презентовала рад „Београд, отворени град за све људе!“

Након састанка, основана је и Пан Балканска мрежа са циљем повећања приступачности туристичких садржаја и понуда целог Балкана особама са инвалидитетом.

Крајем октобра 2017.г.посетиле су нас представнице Центра за социјални рад Ваљево. Том приликом разговарале су са корисницама услуге Становање уз подршку. Нада и Горица су им причале о својим искуствима и активностима које реализују у стану и локалној заједници. Такође, поделилесу своје жеље да остану у услузи Становање уз подршку, с обзиром да није обезбеђена одрживост услуге, те се пројектно финансира од 2004.г.

На Фестивалу социјалне заштите који је одржан 24.10.2017.г. у Београду самозаступници су заговарали своје ставове пред присутним учесницима и доносиоцима одлука. Представили су се посетиоцима и делили брошуре о Становању уз подршку, радном ангажовању и самозаступању. Циљ је био да присутне што више упознају са активностима Групе за самозаступање и услугом Становање уз подршку. Говорили су да желе да остану корисници ове услуге и да она што дуже опстане као услуга. Кроз пројекат „Самозаступници за основна права особа са инвалидитетом у Србији" који подржава Делегација Европске Уније, обезбеђује се континуирана подршка особама са интелектуалним тешкоћама (самозаступницима) да говоре у своје име о проблемима који утичу на њихов живот.

 

____________________________________________
Пројекат “Самозаступници за основна права особа са инвалидитетом у Србији”

Европска унија
Пројекат финансира Европска унија

у оквиру програма ЕИДХР Country Based Support Scheme 2014/2015 Пројекат спроводи
Асоцијација за промовисање инклузије Србије - АПИ Србије
Партнер у пројекту
Удруга за самозаступање
Партнер у пројекту
Друштво за помоћ ментално недовољно развијеним особама Ниш

Светско првенство у паратеквондоу одржано је 19. октобра 2017. у “Купер Бокс Арени” у Лондону, где је одржан и теквондо турнир на Олимпијским играма 2012. године.

У конкуренцији од преко 260 спортиста из 59 земаља, српски репрезентативци су освојили осам медаља у појединачним категоријама и два пехара за екипни пласман. Данијела Јовановић, корисница услуге Становање уз подршку, освојила је бронзану медаљу у својој категорији. Такође, са Српским женским тимом освојила је друго место у екипном пласману, док је репрезентација Србије у укупном пласману била четврта.

Ово је огроман успех за Данијелу и све наше репрезентативце.

Асоцијација за промовисање инклузије Србије је у октобру одржала обуку по акредитованом програму  ''Становање уз подршку – теоријски и практични аспекти пружања услуге" за две групе запослених у ШОСО „Милан Петровић“ из Новог Сада. Тренинг је обележила активна партиципација присутних, а пре свега размена практичних искустава и примера из богате праксе оба пружаоца ове услуге.

Самозаступници из Суботице на састанку групе бавили су се људским правима: правом на особност и националност, правом на слободу окупљања и удруживања, праву на брак, образовање, храну и смештај, учешћа у културном животу, одмор и слободно време, здравствену заштиту, живот.

Ова активност реализује се у оквир у пројекта “Самозаступници за основна права особа са инвалидитетом у Србији”, који подражава Европска Унија кроз програм ЕИДХР 2014/2015.

 

____________________________________________
Пројекат “Самозаступници за основна права особа са инвалидитетом у Србији”

Европска унија
Пројекат финансира Европска унија

у оквиру програма ЕИДХР Country Based Support Scheme 2014/2015 Пројекат спроводи
Асоцијација за промовисање инклузије Србије - АПИ Србије
Партнер у пројекту
Удруга за самозаступање
Партнер у пројекту
Друштво за помоћ ментално недовољно развијеним особама Ниш

Поводом обележавања 10. октобра Светског дана менталног здравља , представнице АПИ Србије су учествовале на Међународној конференцији "Развој услуга у заједници – пут ка деинституционализацији" која је одржана у Богатићу на имању организације Каритас Шабац, коме трају припреме за отварање једне стамбене заједнице за будуће кориснике услуге „Становање уз подршку за особе са менталним тешкоћама“.

Изјаве наших корисника

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
НИШТА О НАМА БЕЗ НАС.
Треба ми подршка, а на институција.
Подржи ме ! Ја могу допринети заједници на свој начин.
Ја сада имам своју собу, свој дом и приватност.
Имам право на избор и сада могу да га користим.
Кроз рад и слободно кретање стекла сам нове пријатеље.
Сада радим, зарађујем и могу да купим шта ЈА хоћу.
Упознај ме! Можда постанемо пријатељи.

Електронске новости

Посета сајта

Укупно:194476

VCNT - Visitorcounter

Активни календар

Мај 2018
П У С Ч П С Н
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3